tirsdag den 7. januar 2020

Partnerskabsrejse til Indien - januar 2020 - BESØG HOS CPPD


Af Helena Birkholm & Marie Vahl

Vores ankomst har meldt sig i Indien og efter skiftende hedeture, og forbløffelser over hvor mange man kan samle sig i en tuktuk og indernes rytmiske hovedrysten under alle samtaler, ankom vi til Mahaballipuram. Det er en lille fiskerby med et præg af turisme. Dette er vores pitstop inden turen går til vores første partnerskabsbesøg, CPPD, bedre kendt som Centre for Peoples' Participation and Development. Vi mødes med vores tolk Ajmal, som er en ven af Chennais svale, Leslie. Han introducerer os for '65 krydret blomkål og masala champignoner, og over de varme retter fik vi drøftet Svalernes såvel som hans eget arbejde, og planlagt morgendagens rejse.

Næste dag går turen mod Chidambaram, det foregår ved at man stiller sig på hovedvejen og håber en bus kommer forbi i den rigtige retning. Imens vi ventede fik vi smagt på idli, en typisk sydindisk morgenmad, som særligt Helena blev rigtig glad for. Også busserne kan være pakkede, der blev klemt mange familier ind. Marie kom op foran, Ajmal synes hun ligner en god co-pilot. På et pitstop fik vi også turens første chai - brændende varm skulle den slupres ned i 30 graders varme.

Eftermiddagen gik med at finde et hotel og udforske Chidambarams store tempelkompleks. Der er ikke mange dage til årets Pongal festival, så hotellerne er fulde, templet ligeså. Bestemte statuer i tempelkomplekset var blevet malet hvide, og malerne havde travlt med det nye lag farver til det nye år. Musikerne øvede sig i gangene og vi var så heldige at nyde solnedgangen ved trappebrønden i midten.






2 kommentarer:

  1. Jeg håber at i fortsat får en god tur og nogle gode samtaler med samarbejdspartnerne. For næsten 40 år siden var jeg repræsentant for Svalerne i Indien - dengang var Chennai stadigt Madras. Opholdet i Indien har lige siden stået som en gave, som jeg synes har været med til at gøre mig til et lidt bedre menneske.
    De bedste hilsner fra Ole Garsdal Hansen

    SvarSlet
  2. Kære Ole Garsdal Hansen
    Tusind tak for din hilsen! Og dejligt at høre, at dine oplevelser for Svalerne i Indien har gjort et stort indtryk! <3
    De bedste hilsner Sanne (koordinator, U-landsforeningen Svalerne)

    SvarSlet