tirsdag den 21. januar 2020

Partnerskabsbesøg i Indien (januar 2020) - BESØG HOS CPPD


Af Helena Birkholm og Marie Vahl
(udgivet med forsinkelse pga. dårlig internetforbindelse i Indien)

Vi får drukket chai og taget en masse selfies med inderne vi møder på vores vej både i templer og de nedslidte offentlige busser. Jackfruit er det lækreste Helena har smagt og Marie fik trådt i en kokasse, så alt er som det skal være. Heldigvis var det jo en hellig ko, så det er sikkert bare et godt tegn.

I de sidste par dage har vi været på besøg hos vores partner CPPD i Chidambaram. Organisationen har med støtte fra Svalerne hjulpet fattige kvinder i området til at låne penge til at investere i køer, der med tiden kan blive til mange kalve. Der er oprettet et opsamlingssted for mælk og kvinderne har modtaget træning i at håndtere opsparing, så de ved at låne fra gruppen får råd til livets nødvendigheder, såsom bryllupper, hospitalsregninger og uddannelse.

Derefter tager vi til en landsby, der blev bygget i 2010 af en anden NGO, som nu har stoppet deres arbejde i området. I stedet samarbejder CPPD med dem. En ældre kvinde viser os, hvordan de "blindfisker" efter rejer og krebs uden at kunne se hvad der sker i det mudrede vand. Det foregår på alle fire og kan kun gøres 6-8 måneder om året. Resten af tiden må de ty til lån og arbejde som daglejere langt væk herfra.

I nærheden møder vi også en mand, der med hjælp fra CPPD har bygget sig en krabbefarm. Det var ildeset blandt fiskerne at stammefolket ønskede at benytte landområdet, men med lobbyarbejde fra CPPD blev problemerne løst, og nu har de en fin indkomst fra farmen.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar