søndag den 8. marts 2015

Festival
Tusindvis af irula’er havde samlet sig på stranden i Mahamalipuram i dagene omkring fuldmåne til en årlig festival. Tæt pakket i kilometervis havde de slået lejr på stranden. De fleste irulaer er som resten af Tamil Nadu regionen og resten af Indien primært hinduer, men der findes forskellige traditioner i de forskellige samfund. Det var derfor interessant at gå på stranden en tidlig morgen og opleve et virvar af candy floss-sælgere, mennesker der havde camperet bag små indhegninger, vielser og dramatiske ceremonier med ofringer til guder for at tilkalde ånder.

Samme aften var der kulturelle indslag med sang, dans og taler om Irulaernes problemer og rettigheder. Da vores partnere alligevel var i byen, tog de os med på stranden for at opleve disse ting og vores partner Selvam fra SEAS fortalte, at de for mange år siden havde været med til at starte traditionen med kulturelle indslag. Forskellige organisationer som dem selv skiftes til at stå for programmet.


Netværksseminar
Svalerne støtter, ved hjælp af penge fra Danida/CISU, at vores tre partnere er sammen i et netværk. De holder seminarer sammen, hvor deltagerne fra forskellige landsbyer mødes og lærer af hinanden. Seminarerne giver meget viden og motivation til både lederne i organisationerne og de 30 deltagere fra landsbyerne, der hver gang er med. Denne gang er programmet sammensat af SEAS, som Svalerne har kendt igennem 30 år.
Vi skulle blot observere lidt, men blev taget flot i mod med denne hilsen.

Der afholdes tre om året og temaerne er fx menneskerettigheder, ledelse og organisering – altid med mulighed for at dele erfaringer og med indslag fra oplægsholdere udefra. Der er gruppearbejder og præsentationer – suppleret med øvelser og en sang eller to.

Det lyder til, at foråret er på vej til Danmark og som svaler nu gør i foråret, vil disse to svaler også vende tilbage fra de varme lande. Tak for at du læser med. Der er varme hilsner fra de stærke rettighedsforkæmpere i Indien til de frivillige Svaler og alle støtterne i Danmark!

God 8. marts derude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar