lørdag den 21. december 2013

Indien (december 2013): Netværksmøde

Svalerne har i samarbejde med tre af partnerorganisationer dannet netværket CDT (Chengam – Denkanikottai – Thiruporur). Netværket et støttet økonomisk af CISU (Civilsamfund i Udvikling), og formålet med netværket er at kapacitetsopbygge de tre partnerorganisationer, som arbejder med stammefolket irula, således at deres daglige arbejde kvalificeres yderligere, og organisationerne får mulighed for at udveksle erfaringer og advokere for stammefolkenes rettigheder med samlet stemme.
Svalerne besøger netværket i alt tre gange i den tre-årige projektperiode, og på denne partnerskabsrejse havde vi fornøjelsen af at deltage i et netværksmøde. Og en fornøjelse var det virkelig! Alle tre organisationer inviterer frivillige, stammeledere og politisk aktive irulaer med til netværksmøderne. Således inddrager de altså målgruppen direkte i netværkets aktiviteter. Vi fulgte med på sidelinjen i de aktiviteter, der foregik, og blev enormt overvældede af det store engagement, alle deltagere udviste.

De tre organisationer har lederskabet et år på skift, og denne gang foregik mødet for første gang i Denkanikottai hos RDC. RDC havde sørget for at få en ressourceperson udefra til at lave oplæg og gruppearbejde for deltagerne. Det var en blanding af oplæg om samfundet generelt, gruppearbejde og sjove lege som skulle styrke sammenholdet og løsne stemningen op. Det fungerede særdeles godt, og alle deltog aktivt.   


Vi var også på et feltbesøg i en af RDC’s landsbyer, hvor de andre organisationer og deres medlemmer kunne se, hvordan RDC arbejder og høre om de resultater, der er opnået i landsbyen samt de problematikker, de oplever i dette område. To kvinder og en mand trådte frem og fortalte om deres oplevelser med samarbejdet med RDC. Efterfølgende fortalte medlemmerne af de andre organisationer, at det havde været en stor oplevelse at være på feltbesøg, og særligt de irulaer, som deltog i netværksmødet, fik stor inspiration og gå-på-mod til arbejdet i deres egne landsbyer.
Alt i alt en kæmpe fornøjelse at deltage i et CDT netværksmøde med så engagerede og dygtige folk!   

Nu sidder vi i Bangalore og venter på at tage ud i lufthavnen, hvorfra vi hver især vil flyve til andre destinationer i Indien for at holde ferie. Det har været nogle oplevelsesrige uger at arbejde for Svalerne, og nu er det tid til at fordøje alle indtrykkene.

Rigtig glædelig jul og godt nytår her fra Indien!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar