torsdag den 5. december 2013

Indien (december 2013): Ankomst


Det er atter blevet tid til partnerskabsbesøg i Indien! Denne gang er Pia og Aviaja taget af sted for at besøge de fire partnere, Svalerne støtter i Tamil Nadu, Sydindien. Pia har været koordinator i Svalerne for omkring 30 år siden, og var i forbindelse med dette på partnerskabsrejse i 1983. Hun har ikke været i Indien siden, så hun er meget spændt! Særligt på at møde partneren SEAS, som hun kan huske fra dengang. Aviaja var på partnerskabsrejse for to år siden, så hun har mødt alle fire partnere før.

Vi ankom i Chennai lige omkring midnat mellem d. 4. og 5. december. Vi ventede længe på vores bagage i lufthavnen, da der var utrolig meget bagage i forhold til passagerer! Vores teori er, at alle havde brugt deres mulighed for at tage 2 x kuffert på 25 kg med, som netop er tilladt hos Lufthansa. Og tillige masser af håndbagage! Flyturen gik nogenlunde smertefrit. I Chennai tog vi straks en taxa til strandbyen Mahabalipuram, hvor vi fik vækket en stakkels medarbejder på det guesthouse, Svalerne plejer at benytte her. Vi blev indlogeret på vores værelser og gik straks til ro.

Vi havde dog begge svært ved at sove, men heldigvis bød den første dag ikke på andet end forberedelse og indkøb af diverse ting til turen. Vi vågnede op til 25 grader og overskyet vejr og blev enige om, at det er perfekt arbejdsvejr!

I dag skal vi først mødes med vores tolk Rohan, som er ny i Svale regi, men som er blevet anbefalet af en god tolk fra sidste år. Vi er spændte på at møde ham. Når man er på partnerskabsrejse, er det vigtigt, at kemien er god, da det er meget intenst at arbejde på denne måde. Samtidig er det også vigtigt, at tolken er god og har forståelse for det arbejde, Svalerne udfører. Men vi tror og håber, at det er et godt match med vores nye tolk! Til frokost skal vi mødes med medarbejderne i SEAS og have et møde med dem. Vi starter med frokost, så alle kan lære hinanden at kende på en uformel måde, og derefter holder vi et mere formelt møde, hvor SEAS’ 3-årige projekt skal diskuteres. Først i morgen skal vi på landsbybesøg.

Vi glæder os meget til at starte arbejdet, og når vi har talt med SEAS og besøgt landsbyer, skriver vi selvfølgelig igen! På genhør! Pia og Aviaja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar