mandag den 27. januar 2020

Partnerskabsbesøg i Indien (januar 2020) - BESØG HOS RDC

Af Helena Birkholm og Marie Vahl
(udgivet med forsinkelse pga. dårlig internetforbindelse i Indien)


Efter en ordentlig bumletur i bussen er vi nu ankommet til det køligere klima i bjergene. Byen hvor vores partner RDC holder til hedder Denkanikottai. Den er omringet af dybe skove, hvor vilde elefanter vandrer efter bambus og en udfordring for beboerne er faren for slangebid. Vi tilbragte første aften ved at se solnedgang i byens moské efterfulgt af Dosa med lækker kokoschutney.
Dagen efter gik turen til vores partner RDC, som arbejder med at Irula-stammerne skal bibeholde deres ret og adgang til skovens ressourcer, såsom honning, naturfarver og naturligt shampoo, som kvinderne herefter forarbejder og sælger. Vi besøgte to landsbyer: Kottaiyurkollai og Tholuvapettai.

I Kottaiyurkollai fik vi indblik den indiske regerings implementering af en lovgivning, som giver restriktioner for stammefolkene i skovområder, som de ellers plejede at havde adgang til. Dette gør landsbybeboerne ekstra sårbare, da det påvirker deres indkomst og samtidig er de nødsaget til at søge sæsonarbejde langt væk hjemmefra. Vi snakkede med en familie bestående af 11 medlemmer, som alle havde været afsted, men hvis arbejdskraft desværre blev udnyttet i form af menneskeslaveri i 6 år. RDC havde fået dem fri og sørget for at regeringen havde udbetalt den støtte, som familien havde krav på (ifølge loven skal regeringen hjælpe ofre for bonded labour med økonomisk støtte samt land og job i det offentlige).

I Tholuvapettai ser alle husene ens ud, da de er støttet af regeringen. Desværre var toiletterne bygget så dårligt, at de ikke kan benyttes. Derfor går landsbybeboerne i skoven, når de trænger.

Vores partner RDC er stærke i deres rettighedsbaserede arbejde med Irula-stammefolkene, og det var spændende at få indblik i en verden hvor der - til trods for få ressourcer - formås at give udsigt til en bedre fremtid.

Vi er nu sultne, og ville nyde den sidste dag i det køligere klima med (endnu) en dosa, inden vi imorgen har (endnu) en 6 timers bumletur foran os.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar