tirsdag den 3. marts 2015

Indien 2015


Af Pia Myrthue og Signe Pejstrup


Siden vores sidste blogindlæg har vi haft travlt med Svale-arbejdet. Vi har rejst på kryds og tværs af det nordlige Tamil Nadu med bus, tog og rickshaw. Vi har besøgt to organisationer, der har ansøgt os og vi har besøgt vores to faste partnere, RPWO og RDC, og nogle af de landsbyer, de arbejder i. 
Det har givet trætte svaler og en træt tolk, lange dage, men også inspirerende møder med engagerede partnere, nysgerrige unger og energiske mænd og kvinder i irula-stammernes landsbyer, der så fremgang og var klar til det fortsatte arbejde for at få de rettigheder, de har behov for og ret til. Men fremskridtene er små. Irula-folket støttes af vores partnere i at stå sammen om at kræve deres rettigheder overfor lokale myndigheder, men selv at få de ID-papirer, der giver dem status som anerkendt stamme – og borger i landet – kan være en tung proces igennem en jungle af myndigheder og praktiske udfordringer.

Alle vores partnere i Tamil Nadu støtter udsatte grupper i at organisere sig på forskellig vis. Dels for at stå stærkere over for myndigheder, men også for at hjælpe hinanden i det daglige. I landsbyen vi besøgte sammen med organisationen RPWO har landsbyens beboere købt geder. De blev vist stolt frem, for det er ikke en billig investering. Det giver dem dog både den mulighed for sund mad og en levevej, der er så hårdt brug for. Det har været muligt, fordi de har dannet en såkaldt selvhjælpsgruppe, hvor de i fællesskab har sparet sammen og søgt billige lån. Det er primært kvinderne, der organiserer sig i denne slags grupper – mændene deltager, når det er de større beslutninger. På den måde bliver det et fælles projekt for hele irula-landsbyen at passe godt på dyrene og afdrage lånene. To gedekid var allerede kommet til verden på grund af denne investering.

Efter dagens møder i dag kommer irula-folket til denne by, hvor vi er nu, og holder en fuldmåne-fest på stranden. Der bliver eftersigende både afholdt bryllupper, lavet bål og en række hindu-ceremonier. Det glæder vi os til at opleve sammen med vores partnere.   

 Varm velkomst med en lille ceremoni, hvor Pia tænder lys.

Herunder billeder af den stolte fremvisning af geder.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar