søndag den 22. februar 2015

Første dage i Indien
Vi landede i fin stil natten til fredag og om eftermiddagen havde vi første møde med SEAS, efter først at have ansat en tolk.
Lørdag var vi så på to landsbybesøg hos stammefolket Irula sammen med Svalernes gamle partner SEAS. Det var, som altid, en stor fornøjelse at mærke den gode kontakt de fire SEAS medarbejdere har med folk. Man er slet ikke i tvivl om at Svalernes penge er givet godt ud her.
Det er kun 2-3 måneder siden, SEAS begyndte at arbejde i den ene landsby. Denne landsby ligger et meget tørt og stenet sted, hvor man stort set ikke kan dyrke noget som helst. Folk lever af løsarbejde indenfor landbrug og ’skovbrug’. Børnene går i princippet i skole, men i realiteten følger de ikke skolegangen regelmæssigt. Det skyldes to ting: For det første, at de bliver mobbet i skolen, fordi de er irulaer og fattige - og for det andet, at forældrene ofte er væk på arbejde i flere dage af gangen og så benytter børnene chancen til at pjække fra skole. En af de ting SEAS overvejer at gøre i fremtiden er derfor at etablere en form for aftenskole for børnene, så de på den måde kan få lektiehjælp, komme på niveau med de andre børn og blive mere motiverede til at gå i skole.
Signe og Pia

Herunder er den første generation, af børn fra landsbyen, der kommer i skole. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar