torsdag den 31. januar 2013

Med Svalernes partner RPWO på besøg i landsbyen Melmuthanur

I landsbyen besøger vi Kamsala, som vi fik lov at lave et interview med.

Kamsala er ca. 33 år gammel, gift og har 2 drenge på 9 og 10 år. Kamsala blev gift som 12 årig og fik børn efter 10 års ægteskab. Kamsala har aldrig gået i skole, et valg hun selv tog som ung pige, da hun ikke kunne se hvorfor det skulle være vigtigt. Men i dag synes Kamsala at skolen er vigtigt, og hun ønsker at hendes børn får en uddannelse. Kamsala arbejder med at sælge diverse grøntsager og frisk honning fra skoven som hun og andre i landsbyen selv finder. Kamsala er leder af landsbyens Selvhjælpsgruppe, SHG – en gruppe der er dannet i landsbyen som fungerer som en slags mikroenterprise, hvor gruppen sparer et bestemt antal penge sammen om måneden. Det giver mulighed for at få mindre lån til  køer, geder eller private formål som brylluper.

Kamsala foran hendes hus med familien.



Svalerne: For os er det ukendt, hvad det vil sige at tilhøre stammefolket, da de ikke findes i Danmark. Vil du fortælle, hvordan det er at tilhørestammefolket?                                                                               
Kamsala: Jeg kan forstå at der er forskellige kaster, og nogen som er højere oppe end andre, og det er egentlig fint, men jeg kan ikke forstå hvorfor vi skal chikaneres af andre bare fordi vi er dem som vi er. Vi er blevet behandlet som ’urørlige’ af andre kaster og slået, og det synes jeg ikke er i orden, hvorfor kan de ikke bare være  i fred?                                                                                                                                  Svalerne:  vi kan heller ikke forstå at I bliver chikaneret, men vi håber at det bliver bedre i fremtiden.                                                                                                                                       Svalerne: Hvilke drømme har du for fremtiden?
Kamsala: Det er lidt svært at svare på.. men jeg er blevet mere bevidst omkring familielivet og det at være mor. Jeg vil gerne have et anderledes liv til mine børn, jeg vil gerne have at de går i skole og bliver uddannet.  Jeg vil også gerne arbejde, men kan ikke, for der ikke så meget at få.  Jeg håber også på fremskridt i vores Selvhjælpsgruppe.                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Svalerne: Hvad betyder det for dig at deltage i SHG’en?                                                                    Kamsala: Det ligger i mit hjerte at hjælpe SHG’en. Med SHG’en kan vi opnå flere nødvendigheder til landsbyen som huse, og rent vand.                                                                                                  Svalerne: Hvad har i opnået igennem SHG’en indtil nu                                                                                Kamsala:  Vi har fået nogle huse, rationeringskort og pension til de ældre.                                             Svalerne: Hvad ønsker i mere at opnå igennem SHG’en?                                                                     Kamsala: Jeg ønsker at vi kan få en skole der ligger tættere på vores samfund. Vores børn må gå ca. 3 km på en meget trafikeret vej for at komme i skole og det synes vi ikke godt om. Vi vil også gerne have vores egen  brønd hertil landsbyen så vi har rent drikkevand i landsbyen.                                                    Svalerne: Det kan vi godt forstå. Tusind tak for at du ville fortælle os lidt om dit liv. Vi håber på det bedste for jeres fremtid.    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar